دوربین مداربسته کارخانه

در این مقاله نصب دوربین مدار بسته در کارخانه و محیط های صنعتی بررسی و نکات آن مورد بحث قرار خواهد گرفت. نصب دوربین مداربسته یکی از موارد مهم و موردنیاز در صنایع مختلف است. این نیاز به دلیل گسترده بودن موقعیت مکانی کارخانه های صنعتی و نیز مهم بودن رصد مداوم بخش های مختلف جهت جلوگیری از مواردی مانند سرقت، حادثه و غیره است.

اغلب وقوع حادثه در یک محیط صنعتی می تواند خسارت های جبران ناپذیری را بر جای بگذارد و همچنین به دلیل وجود تجهیزات ارزشمند در صنایع محافظت و حراست از آنها نیز یکی از نیازهای ضروری است. بنابراین می توان گفت معمولا راه اندازی صنایع بدون استفاده از ابزار ارزشمندی مانند دوربین مداربسته تقریبا اشتباه است.

نصب دوربین مداربسته در کارخانه

اصولا اجرای تاسیساتی مانند برق، شبکه داده، دوربین مدار بسته و … در محیط های صنعتی با محیط های دیگر متفاوت است. از جمله تفاوت های مهم بین محیط های معمول با محیط های صنعتی می توان به پرنویز بودن محیط های صنعتی و گستره وسیع محیط های صنعتی اشاره نمود. لذا در پیاده سازی و اجرای سیستم های دوربین مداربسته در این مجموعه ها موارد خاصی باید در نظر گرفته شود که در ادامه شرح داده خواهد شد.

اهمیت نصب دوربین مداربسته در کارخانه و محیط صنعتی

تقریبا می توان ادعا نمود کاربری و نصب دوربین مداربسته در کارخانه و محیط های صنعتی با دیگر محیط ها قدری متفاوت است. در واقع بدون استفاده از سیستم های دوربین مداربسته در محیط های مثلا اداری باز هم امکان رصد و کنترل مجموعه وجود دارد اما به دلیل گسترده بالا در محیط های صنعتی، کنترل محیط بدون استفاده از سیستم های دوربین مداربسته تقریبا غیرممکن است.

در مجموعه های گسترده ای مانند کارخانه جات صنعتی معمولا به دلیل بالا بودن تعداد دوربین ها توانایی های سیستم نظارت تصویری در اعلان هشدارهایی خاص که به بخش حراست در زمینه کنترل بهتر محیط کمک می‌کند ضروری است. همچنین مجهز بودن مجموعه به دوربین مداربسته جلو بسیاری از اعمال خرابکارانه که می تواند منجر به خسارت شود را می گیرد. علاوه براین روند تولید و فرآیندهای آن نیز در یک مجموعه صنعتی قابل رصد و پیگیری است.

نصب دوربین مداربسته در واحدهای صنعتی

ویژگی‌های یک دوربین مداربسته برای نصب در کارخانه 

از دید صاحبان صنایع سیستم دوربین مداربسته ابزاری کمک کننده به مجموعه حراست جهت هر چه بهتر کنترل کردن محیط کارخانه و رصد و پیگیری به موقع مسائل مختلف قبل از خرابی است. همچنین پیگیری عملکرد خطوط تولید، نحوه عملکرد پرسنل در شرایط مختلف، عوامل موثر در بهبود عملکرد سیستم و … از مزایای مجهز بودن مجموعه به سیستم دوربین مداربسته حرفه ای است. سیستمی به عنوان سیستم دوربین مداربسته حرفه ای اطلاق می گردد که از نظر قدرتمند بودن خود تجهیزات مانند دستگاه های رکوردر و دوربین ها و هم از نظر توپولوژی طراحی و پیاده سازی در سطح بالایی قرار داشته باشد و به عبارتی هر چیزی در جای درست خود قرار گرفته شده باشد.

مزایای استفاده از دوربین تحت شبکه در محیط های صنعتی

محیط های صنعتی عموما محیط هایی بزرگ و پر نویز هستند. از این رو با توجه به این که خروجی دوربین های تحت شبکه سیگنالی دیجیتال است پس در برابر نویز مقاوم بوده و از نظر نویزپذیری تا حد قابل قبولی سیستم ما مصون خواهد بود. البته که باید طراحی درست انجام شده باشد و نحوه اجرا و پیاده سازی نیز استاندارد باشد.

از نقطه نظر وسعت و تعداد بالای دوربین های مدار بسته چون در سیستم های دوربین مدار بسته تحت شبکه می توان کل مجموعه را به بخش های کوچکتری تقسیم کرد و دوربین های هر بخش را به سوئیچ شبکه آن بخش وصل نمود و تنها با یک کابل آپ لینک ارتباط سوئیچ هر بخش را با سوئیچ مرکزی برقرار کرد. لذا با استفاده از این روش کابل کشی مقدار بسیار زیادی کاهش پیدا خواهد کرد. نکته قابل توجه این است که گاهی به دلیل وسعت بالای مجموعه طول کابل آپ لینک ارتباطی بین سوئیچ ها میز به چند صد متر می رسد که در این صورت استفاده از کابل شبکه برای ارتباط درست بین سوئیچ ها مقدور نخواهد بود لذا می توان از بسترهایی مانند فیبر نوری و لینک های رادیویی برای ارتباط بین دوربین ها و دستگاه رکوردر استفاده کرد. این امر از مزایای دیگر استفاده از سیستم تحت شبکه در محیط های صنعتی است.

همچنین امکان رکورد تصاویر در چند نقطه و مانیتورینگ آنها و همچنین امکان جابجایی آسان محل دستگاه رکوردر نیز از مزیت دیگر استفاده از سیستم های تحت شبکه در کارخانه‌ها و واحدهای صنعتی بزرگ است.

البته که سیستم های تحت شبکه فقط برای محیط های صنعتی پیشنهاد نمی شود و هر سیستمی که بخواهد مزایای فوق را داشته باشد می تواند از دوربین های تحت شبکه در محیط خود استفاده کند.

نکات لازم برای نصب دوربین مداربسته در محیط صنعتی

پیاده سازی سیستم دوربین مداربسته در محیط های صنعتی و بزرگ لازمه هایی دارد که گاها در سیستم های اداری یا مسکونی که متمرکز هستند دیده نمی‌شود. ما در اکثر مقالات طراحی و پیاده سازی سیستم های دوربین مداربسته خصوصا در استفاده از برند هایک ویژن همواره استفاده از سیستم توربو اچ دی را در کنار استفاده از سیستم تحت شبکه پیشنهاد داده ایم و آنها را با هم مقایسه کرده ایم.

یکی از نکته های مهم در پیاده سازی دوربین مداربسته در محیط های صنعتی این است که استفاده از دوربین های توربو اچ دی در محیط های پرنویز و بزرگ صنعتی نه توجیه فنی و نه توجیه اقتصادی دارد. یعنی از نظر نویز پذیری و این که هر یک از دوربین های توربو اچ دی باید با یک کابل به ضبط کننده خود وصل گردد بعضا پیاده سازی را غیر ممکن می سازد. همچنین به دلیل گسترده بودن محیط و تعداد بالای دوربین های مورد نیازی که باید در یک مرکز مانیتور شوند خود پیچیدگی به سیستم اضافه می کند. با همه توضیحاتی که در این بخش ارائه شد استفاده از سیستم دوربین مداربسته تحت شبکه برای استفاده در  محیط های بزرگ و صنعتی پیشنهاد می شود.

۱-درب های ورودی و خروجی کارخانه ها از نقاط مهم کارخانه هستند که تصویر آن مهم است، خصوصا پلاک خودروهای ورودی و خروجی باید مدنظر قرار بگیرند.

۲-نگهبانی و محل هایی که افراد تردد دارند از اماکن مهم هستند که دوربین ها باید حداقل در چند نقطه چهره افراد را ذخیره کنند.

۳-ورود و خروج به اماکن حساس مانند مخازن سوخت، اتاق برق و دیزیل ژنراتور مهم هستند و باید گفته شوند.

۴-با نظر مدیر عامل اتاق ها ممکن است مهم باشد و باید تصویر آنها ضبط گردد و بهتر است دوربین قابلیت ضبط صدا را نیز داشته باشد.

۵-محل دستگاه ساعت زنی کارمندان یکی از نقاط مهم است که باید تصویر آن گرفته شود.

۶-تصویر تجهیزات داخل اتاق سرور معمولا مهم است و ضبط می شود.

۷-تصویر روی دیوارها و پشت دیوارهای محوطه کارخانه مهم است و باید ضبط گردد.

۸-محوطه کارخانه معمولا به صورت کلی و توسط چند دوربین رصد می شود.

۹-مسیر حرکت لیفتراک ها و بالا برها معمولا جزء نقاط مهم محسوب می گردند که تصویر آن باید گرفته شود.

۱۰-در صورت وجود باسکول یا مکان توزین ماشین های ورودی و خروجی کارخانه

۱۱-در نقاط خاص از محوطه دوربین های گردان (اسپید دام) جهت بهره برداری نگهبانان در نظر گرفته شود.

12-محل دستگاه یا nvr معمولا در اتاق سرورها است و تصاویر را کاربران تحت شبکه داخلی کارخانه دریافت می نمایند. تصاویر باید به نگهبانی ها، حراست، اتاق مانیتورینگ و مدیران بخش ها و مدیرعامل البته با نظر مدیر عامل تحویل داده شود.

۱۳-در صورت نیاز تصاویر حساس علاوه بر ذخیره سازهای نصب شده در اتاق سرور باید در نقطه دیگری نیز ذخیره شوند.

نصب دوربین مداربسته در کارخانه و مراکز صنعتی

مزایای استفاده از سیستم دوربین مدار بسته هایک ویژن در محیط صنعتی

دوربین مداربسته هایک ویژن خصوصا در زمینه محیط های صنعتی طراحی های منحصر به فرد خود را دارند و با توجه به نیازهای روز افزون مشتری ها کارایی های بسیار زیادی را در اختیار کاربران خود قرار می دهند. نداشتن اشکالات نرم افزاری (باگ ها)، سخت افزاری قوی و مطمئن، کامل بدون سبد محصولات برای نیازهای مختلف، داشتن نرم افزارهای پخش تصاویر بسیار قوی و کاربرپسند و  نصب به روی انواع کنسول های ارتباطی مانند گوشی تلفن همراه، لب تاب،، مک بوک و … این برند را یکی از بهترین گزینه ها برای استفاده در بخش مانیتورینگ صنایع تبدیل کرده است.

۱-امکان رسم خط مجازی و هشدار عبور از خط و قابلیت ارسال هشدار ، شمارش افراد و کنترل تردد و …

2- امکان پخش محلی روی مانیتور با استفاده از خروجی های VGA و HDMI با قابلیت کنترل روی آنها

۳-یکی از مزایای بزرگ دستگاه های رکوردر هایک ویژن قابلیت بالای آنها در اتصال به شبکه داده است. با اتصال این دستگاه ها به شبکه داده امکان اتصال همزمان ۱۲۸ نفر به دستگاه وجود دارد. در واقع دستگاه می تواند به ۱۲۸ نفر که هرکدام کار مخصوص خود را با دستگاه دارند خدمات ارائه کند.

۴-می‌توان برای هر یکی از کاربرانی که به دستگاه متصل می گردند نام کاربری مخصوص خودشان را ساخت. سطح دسترسی این نام کاربری می تواند به صورت کامل مدیریت شود. این که مثلا کدام دوربین را بتواند ببیند؟ بتواند به تصاویر ضبط شده دسترسی داشته باشد؟ کدام دوربین ها؟ یا بتواند تنظیمات دستگاه را تغییر دهد؟  و …

این نکته نیز مهم است که در دستگاه های هایک ویژن کارهایی که هر کدام از یوزرها با دستگاه انجام می دهند در دستگاه ثبت می شود و توسط بهره بردار اصلی قابل پیگیری است.

۵-از مزیت مورد ۴ می توان اینطور استفاده کرد که دسترسی به تصاویر هر بخش را به مدیر آن بخش نیز داد تا بتواند بهتر بخش مربوط به خود را مدیریت کند در حالی که به تصاویر بخش های دیگر مجموعه دسترسی نداشته باشد.

6-با استفاده از نام کاربری و پسوردی که برای هر فرد ساخته می شود فرد می‌تواند  با استفاده از آن روی گوشی همراه و لب تاب و یا کامپیوتر شخصی خود هم در شبکه داخلی مجموعه و هم در بیرون از مجموعه و با استفاده از اینترنت تصاویر را با استفاده از نرم افزار ivms4200  برای سیستم عامل ویندوز و نرم افزار ivms4500 برای گوشی همراه دریافت نماید.

۷-می توان از قابلیت تشخیص عبور از خط یا تشخیص نفوذ دستگاه هایک ویژن نیز برای کنترل مناطقی از مجموعه که رفت و آمد در آنها مهم است استفاده شود تا در این صورت دستگاه آلارم های تعریف شده را جهت آگاهی افراد ارسال نماید.

نکته جالب این است که  شما چه از دوربین های تحت شبکه و دستگاه رکوردر NVR استفاده کنید و چه از دوربین های توربو اچ دی و دستگاه DVR  استفاده کنید اغلب قابلیت های فوق قابل دسترس هستند. یعنی کاربر متوجه نخواهد شد سیستمی که در حال دریافت تصاویر آن است سیستمی تحت شبکه و یا سیستمی توربو اچ دی است.

اهمیت نصب دوربین مداربسته در محیط مسکونی

کنترل کردن یک محیط شلوغ به واسطه حضور فیزیکی انسان ها کار بسیار سختی است و در برخی از موارد احتمال بروز مشکلات انسانی وجود دارد. اما دوربین های مداربسته می توانند به راحتی این مشکل را رفع کنند. این نوع محصولات با دریافت و آرشیو کردن اطلاعات بر روی هارد می توانند حتی بعد از تشخیص مشکل در یک بازه طولانی مدت نیز کاربرد داشته باشند و شما کافی است که ابتدا تاریخ را در نظر داشته باشد و سپس کارهای خود را انجام دهید.

از طرفی این نوع دوربین ها به دلیل داشتن کیفیت بسیار و قابلیت زوم و بزرگنمایی تصاویر، می توانند عوامل موجود در یک صحنه را نیز به خوبی نشان دهند. امنیتی که تنها به دلیل وجود یک سیستم دوربین مداربسته در یک محیط به دست می آید سهم بزرگی در ارتقای آرامش در یک محیط مسکونی خواهد داشت.

نصب دوربین مداربسته در منزل

علاوه براین کنترل کردن کودکان و یا پرستاران کودکان در محیط خانه در صورتی که در خانه حضور ندارید، نیز می تواند مشکل ساز باشد و به همین جهت استفاده از این نوع دوربین های مداربسته می تواند به شما گزارش لحظه ای از فعالیت کودکان یا افراد را به شما بدهد.

دوربین مداربسته اکنون به عنوان یکی از اعضای مهم زندگی انسان تبدیل شده است و در محیط های مسکونی، اداری و کاری و همچنین بخش های امنیتی می تواند کاربردهای فراوانی داشته باشد. انتخاب یک دوربین مناسب بر اساس نیاز کار شما، می تواند کنترل های بیشتری را نیز در اختیار شما قرار دهد تا بتوانید محیط خود را بهتر و دقیق تر از قبل کنترل کنید.

مزایای وجود سیستم دوربین مداربسته در ساختمان مسکونی

  1. افراد و ساکنین می دانند همه اعمال و رفتار آنها در بخش مشترک ساختمان در حال ذخیره شدن است و لذا انجام بسیاری از موارد مشکل زا کاهش پیدا خواهد کرد.
  2. لوازم و تجهیزاتی مانند آسانسورها، شیرهای آتش نشانی و … که در بخش های مشترک ساختمان قرار دارند و متعلق به همه ساکنین است در صورت تخریب و یا سوء استفاده قابل پیگیری و وصول خسارت هستند.
  3. در برخی از موارد علت اصلی بروز مشکل در آپارتمان های مسکونی چیزی است که مربوط به هیچ یک از اهالی ساختمان نبوده ولی در ساختمان موجب بروز تنش و مشکل شده است که این امر به راحتی و با استفاده از سیستم دوربین مداربسته مناسب در داخل ساختمان قابل حل است. مثلا خودرویی که بیرون ساختمان آسیب دیده و مالک فکر می کند که خودرو در داخل ساختمان آسیب دیده است.
  4. تردد افراد غریبه در ساختمان قابل کنترل و رهگیری است.
  5. مشکلاتی که ممکن است برای کودکان در محیط های مشترک به وجود آید اولا بسیاری از آنها پیشگیری می گردد و ثانیاً قابل پیگیری هستند.
  6. در صورت وجود داشتن فرد نگهبان در مجموعه، نگهبان با در دست داشتن ابزار کنترلی مناسب مانند دوربین مداربسته توانایی کنترل خوبی بر محیط خواهد داشت و از بروز مشکلات بزرگی مانند آتش سوزی قبل از دیر شدن با خبر خواهد شد. همچنین با آموزشی که به نگهبان داده می شود ترددهای مشکوک قابل رصد توسط دوربین مداربسته مورد توجه قرار می‌گیرد که خود در پیشگیری از مشکلات مهم خواهد بود.
  7. قطعا در صورت بروز مشکل یکی از مواردی که می تواند به حل سریع آن توسط ماموران پلیس کمک کند، بنا به اظهار نظر موکد خود ماموران پلیس، سیستم دوربین مداربسته با کیفیت بالا و پیاده سازی مناسب آن است.

موارد و مزایای بسیاری را می توان در زمینه وجود سیستم دوربین مدار بسته در ساختمان های مسکونی برشمرد که مهم و ضروری بودن وجود سیستم دوربین مداربسته را در ساختمان مشخص می نماید.

نصب وپیاده سازی دوربین مداربسته در منزل و پارکینگ

نکات لازم در نصب دوربین مداربسته در منزل و پارکینگ

تمام مزایا و امکاناتی که برای نصب دوربین مداربسته در منزل ذکر شد در صورتی در دسترس است که سیستم دوربین درست و استاندارد پیاده سازی شده باشد. در اینجا برخی از موارد مهم که در نصب یک سیستم دوربین مداربسته باید مد نظر قرار گیرد طرح و ارائه خواهد شد.

  1. در یک سیستم دوربین مداربسته در ساختمان مسکونی برای مانیتور کردن تصاویر خیابان به حداقل دو عدد دوربین نیاز است که این دوربین ها باید تا حدی زوم باشند تا توانایی خواندن پلاک در تصویر آنها وجود داشته باشد
  2. در نقطه ورود باید دوربینی قرار گیرد که توانایی تصویربرداری در شرایط نامناسب نور را داشته باشد یعنی دوربین دارای قابلیت WDR باشد. این بدان دلیل است که دوربینی که در روبروی درب ورودی است در شرایطی قرار دارد که نور شدید از طرف درب ورودی به سمت دوربین وجود دارد و این در حالی است که محیط اطراف دوربین که همان محیط درون لابی است محیطی به نسبت تاریک و با نور کم است. در مقاله دوربین مداربسته ضدنور به صورت کامل در این باره سخن گفتیم.
  3. دوربین های قرار گرفته در ساختمان باید طوری جانمایی و نصب گردند که تمام مسیر های عبور و مرور در تصویر مشخص باشند. نقاط کور باید حداقل بوده و یا ترجیجا نقطه کوری وجود نداشته باشد چرا که خود آنها می توانند مشکل ساز شوند، از طرفی یکی از وظایف دوربین مداربسته رصد کودکان است و لذا در ساختمان نباید نقطه کوری وجود داشته باشد تا این امر تحت تاثیر قرار گیرد.
  4. محل های تجمع در جلوی آسانسورها و لابی های انتظار باید تحت نظارت دوربین های مداربسته باشند.
  5. ورودی های پشت بام و هر ورودی دیگر ساختمان مانند درب های پشتی و غیره از مکان های مهم هستند.
  6. خود پشت بام بسته به نیاز و وجود تاسیسات در پشت بام می تواند نیازمند دوربین مداربسته باشد.
  7. لابی طبقات بسته به نیاز ساکنین ار مواردی است که نیازمند دوربین مداربسته است.
  8. تمام محوطه های مشترک در پارکینگ ها و حیاط باید به سیستم دوربین مداربسته مجهز شوند.
  9. در مورد پارکینگ ها دوربین ها باید در موقعیتی قرار گیرند که ماشین های با سقف بلند نتوانند تصویر برداری دوربین را مختل کنند.
  10. تمام محل عبور خودروها باید در دید دوربین ها باشد چرا که برخورد آن با هر چیزی در این مسیر می تواند مهم باشد.
  11. معمولا انبارها در پارکینگ آپارتمان هستند لذا گرفتن راهروی انبار معمولا ضروری و کارآمد است.

جدیدترین مقالاتمقالات

5/5 - (1 امتیاز)